Известие

Collapse
No announcement yet.

С какво масло да карам 8 клапанов TS?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз па налях на бабичката 10/40 елф опита се да го похапва, долях и половин кило SELENIA HPX и се едно се циментира. Тва зеленото масло за ризниците е чук.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Селения 15w40 но не тази 20К а е в пластмасови шишета по 1 литър а има и туби по 4 литра пак пластмасови дават му 15 000 или 20 000 по каталог ма аз редовно го оставям до 30 000 или 40 000 па и до 50 000 и каляската не се мръщи
      Last edited by nicola 59; d.m.y г., 23:33.
      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Незнам дали моята влиза в една графа с 8 клапановите,но досега от няколо марки които съм пробвал, най-добре се държи Репсол 10х40 мултивалвулас ( пълна синтетика) на това каране дето му правя за 2000км нее мръднало и стои още карамелено на цвят- нее почерняло. Също таки и държи налягане при темп над 100 градуса ( тествах го на магистралата преди 2 дни при 200+ км/ч)
        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
          Незнам дали моята влиза в една графа с 8 клапановите,но досега от няколо марки които съм пробвал, най-добре се държи Репсол 10х40 мултивалвулас ( пълна синтетика) на това каране дето му правя за 2000км нее мръднало и стои още карамелено на цвят- нее почерняло. Също таки и държи налягане при темп над 100 градуса ( тествах го на магистралата преди 2 дни при 200+ км/ч)
          Минало е покрай пълната синтетика 10в40ката на Репсол, инак за нисък ценови клас е пирфектно
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
            Минало е покрай пълната синтетика 10в40ката на Репсол, инак за нисък ценови клас е пирфектно
            Незнам дали е наистина пълна синтетика, поне така пише, ама е много добро според мен ( карах с Фюш, лики моли и с морис)
            Last edited by Furious 155; d.m.y г., 01:28.
            EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
            EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
            NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Карам си със Селения Голд и не ми пука. Сменям го на 20 000 км и за тоя пробег доливам 1-2 литра.
              10-60 Райсинг също е добре, но вече не ми е необходим.
              Нямам дълги дестинации на висока скорост.
              20К не го коментирам, че един път го сложих и счупих клапан и се проби бутало. На карък ми е.
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                Селения 15w40 но не тази 20К а е в пластмасови шишета по 1 литър а има и туби по 4 литра пак пластмасови дават му 15 000 или 20 000 по каталог ма аз редовно го оставям до 30 000 или 40 000 па и до 50 000 и каляската не се мръщи
                Така правят Талиянците и ти като тях.
                ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                  Така правят Талиянците и ти като тях.
                  Италианския автомобил изисква италиански маниери ако си много благ почва да ти създава проблеми ,като всички италианки .
                  155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                    аз редовно го оставям до 30 000 или 40 000 па и до 50 000 и каляската не се мръщи
                    Тя не се мръщи ама тоя дето ще я вземе след тебе не ще се мръщи ами ще му побелеят косите
                    Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
                      Тя не се мръщи ама тоя дето ще я вземе след тебе не ще се мръщи ами ще му побелеят косите
                      Кьорав карти не играе па и при цени от 1000 лева за 155 ще е цяло чудо ако пали изопщо.
                      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Аз карам в момента със Selenia 20к Alfa Romeo,двигателят наистина работи много по-тихо отколкото с Мобила,с който я взех.Обаче го гори много това масло.Не тече отникъде,не пуши бяло,просто изчезва....Само когато я запаля студена и малко преди да загрее замирисва леко на масло откъм ауспуха-тя не може да се сбърка тая сладникава миризма.Напоследък в маркучите за картерните газове намирам някаква гадост жълта-ако сте виждали как се препенва пиле като ври-е същото изглежда

Comment

Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщение
                          Аз карам в момента със Selenia 20к Alfa Romeo,двигателят наистина работи много по-тихо отколкото с Мобила,с който я взех.Обаче го гори много това масло.Не тече отникъде,не пуши бяло,просто изчезва....Само когато я запаля студена и малко преди да загрее замирисва леко на масло откъм ауспуха-тя не може да се сбърка тая сладникава миризма.Напоследък в маркучите за картерните газове намирам някаква гадост жълта-ако сте виждали как се препенва пиле като ври-е същото изглежда
                          Хммм, ти ще излезеш с като моята диагноза от 2008-ма година - гарнитура на глава. При мен в антифриза имаше налепи леко, докато не намерих над литър масло там .
                          Провери обаче да не губиш антифриз и да отива при маслото, че това е вече опасно за двигателя!

Иначе в момента съм със селения туринг 5-50 и съм доста приятно впечатлен от маслото, особенно сутрин на студено - до 1-2 минути след палене мога да си ползвам колата нормално, не като с 10-40 - да се чува все едно мели камъни първите поне 5 минути работа .
                          Липсва онова сякаш затормозване на мотора при форсиране с гъсто масло.
                          Last edited by Furious 155; d.m.y г., 09:29.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Ейй,стига бе,каква гарнитура,не ме плаши.Антифризът е бистър като сълза и не се губи.Намалява само като човъркам по машинтъ и като забравя някой маркуч да виси надолу

Comment

Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
                              Аз мога да ти кажа кой и е последният собственик.Пък намръщен не съм го видял.Е май веднъж в една Карера след като беше слезнал от едно 430.
                              155 2.0 TS '93 + GTV 2.0 TS '96 - евридейките
                              1750 BERLINA '69 + SPIDER 2.0 S4 '91 - "ОТ НАЙ-ИСТИНСКИТЕ"
                              GTV2.0 GRAND PRIX '81 + 90 1.8 SUPER '85 - for джуро
                              ex:1750 BERLINA '67 + SPRINT 1.5 QV '86 + 155 1.8 '94 + 156 1.8 '00 - бившите

Comment

Ако сменяш филтъра на 10-15000 мога и да допусна че няма да има проблеми, ама 50 000 с едно масло и филтър особено пък на бензин
                                Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Working...
                                X